تاریخ خبر :1396/11/29
روش پخت آش اسفندی

شهرداری دلیجان برای راهنمایی و کمک به علاقه مندانی که قصد شرکت در مسابقه پخت آش اسفندی را دارند، روش پخت آش را منتشر نمود.

شهرداری دلیجان برای راهنمایی و کمک به علاقه مندانی که قصد شرکت در مسابقه پخت آش اسفندی را دارند، روش پخت آش را منتشر نمود.

مواد لازم برای 10 نفر

نخود 100 گرم - لوبیا سفید 100 گرم - لوبیا چشم بلبلی 100 گرم - لوبیا چیتی 100 گرم - لوبیا قرمز 100 گرم - عدس 100 گرم - ماش 100 گرم - چغندر 100 گرم - حلر(سنگک) 100 گرم - بلغور جو 200 گرم - بلغورگندم 200 گرم - سرکۀ انگور 150 گرم - خرما 150 گرم - کشمش 150 گرم - برگۀ زردآلو 150 گرم - شیرۀ انگور 150 گرم - پیاز نیم کیلو - سیر چهار حبه - ادویه شامل: فلفل قرمز دارچین زردچوبه پودرآویشن -  نمک (به مقدار لازم)

این آش به دو روش پخته می شود:

 روش اول راحت تر است و سریع تر آماده می شود.

روش اول:

کلیۀ حبوبات، بلغور جو و گندم را از قبل خیس کرده و چندین بار آب آن را عوض می کنیم. سپس حبوبات را جداگانه می پزیم. سپس در ظرف اصلی پیاز داغ و سیر داغ درست کرده و زرد چوبه را به آن اضافه و تفت می دهیم. سپس به مقدار لازم آب اضافه می کنیم و بعد بلغور گندم و جو را که از قبل خیس شده به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم مواد خوب پخته شود. کلیۀ حبوبات و چغندر پخته شده را به آن اضافه می کنیم و بعد گردو، کشمش، برگۀ زردآلو، شیرۀ انگور و سرکۀ انگور را اضافه کرده و بعد از یکی دو ساعت که خوب پخت و لعاب انداخت فلفل قرمز، پودر آویشن، دارچین و نمک را اضافه کرده و اجازه می دهیم تا خوب غلیظ شود(مثل حلیم).

روش دوم:

ابتدا پیاز را که از قبل نگینی خرد شده، سرخ می کنیم و زمانی که نزدیک به سرخ شدن است سیر را که از قبل نگینی خرد شده را به آن اضافه می کنیم. سپس به مقدار لازم زردچوبه به آن اضافه کرده و تفت می دهیم. سپس آب را به مقدار لازم به آن اضافه می کنیم و بعد بلغور گندم و بلغور جو را که از قبل خیس کرده و چند بار آب آن عوض شده، اضافه می کنیم. حبوبات از قبل خیس شده را از حبوبات سفت به نرم به مرور به آن اضافه می کنیم. سپس چغندر را ریز یا رنده می کنیم و به بقیه مواد اضافه می کنیم. وقتی کلیۀ مواد خوب پخته شد، مغز گردو را به آن اضافه می کنیم سپس کشمش، برگه زرد آلو، خرما، شیرۀ انگور و سرکه انگور را به مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خوب پخته شود و لعاب بیندازد.

یک ساعت قبل از آماده شدن آش، پودر آویشن، فلفل قرمز، نمک و دارچین را به آش اضافه می کنیم.

نکته:

1-  غلظت این آش باید مثل حلیم شود.

2-  حلر(سنگک)چون خیلی سفت است باید زودتر خیسانده شود و چون شبیه سنگ است باید با دقت تمیز شود تا خرده سنگ داخل آن نباشد.

گردآورنده: عبدالله شاهقلی





نظرات
برای این مطلب تاکنون نظری درج نشده
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
پست الکترونیک نمایش داده نمیشود
نظر شما
 
در تصویر چه عبارتی نوشته شده


ارتباط با ما

نشانی: دلیجان، میدان بسیج، ساختمان مرکزی شهرداری
کد پستی : 18181 37919
تلفن :44228333-086 نمابر : 44228808-086
ایمیل: info@delijan.ir

آمار بازدید

امروز: 236
این هفته: 1590
کل بازدید: 146823

شهرداری در شبکه های اجتماعی


کلیه حقوق این سایت متعلق به شهرداری دلیجان می باشد
هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد
طراحی و پشتیبانی : واحد فناوری اطلاعات شهرداری دلیجان
ورود به سایت